Nederlands autopiloot Tim Jacobs voorgesteld

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Sport

Tim Jacobs is een Nederlandse autocoureur die bekend staat om zijn prestaties in verschillende raceklassen. Geboren in 1992, begon Jacobs zijn racecarrière op jonge leeftijd en heeft sindsdien verschillende overwinningen en podiumplaatsen behaald in competities over de hele wereld.

Jacobs begon zijn racecarrière op 15-jarige leeftijd in de Formule Renault 2.0, waar hij in zijn eerste seizoen meteen indruk maakte door twee pole positions en drie podiumplaatsen te behalen. In 2010 stapte Jacobs over naar de Formule 3, waar hij in zijn eerste seizoen meteen een overwinning behaalde op het circuit van Spa-Francorchamps.

In 2012 maakte Jacobs de overstap naar het Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), waar hij uitkwam voor het Mercedes-AMG DTM team. In zijn eerste seizoen wist hij meteen indruk te maken door drie overwinningen te behalen en eindigde hij als vijfde in het kampioenschap. In de volgende jaren bleef Jacobs constant presteren en eindigde hij in de top tien van het kampioenschap in de drie seizoenen die volgden.

In 2016 maakte Jacobs de overstap naar het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap, waar hij uitkwam voor het Schmidt Peterson Motorsports-team. Hoewel zijn eerste seizoen moeilijk was en hij geen overwinningen behaalde, wist hij in 2017 zijn eerste overwinning te behalen op het circuit van Indianapolis en eindigde hij als tiende in het kampioenschap.

In 2018 besloot Jacobs om terug te keren naar Europa om te racen in de 24 Uur van Le Mans. Samen met zijn teamgenoten behaalde hij een verdienstelijke derde plaats in de LMP2-klasse. In 2019 bleef Jacobs racen in de 24 Uur van Le Mans en wist hij de overwinning te behalen in de LMP2-klasse, wat hem de eerste Nederlandse coureur maakte die de overwinning behaalde in deze prestigieuze race.

Tegenwoordig blijft Jacobs actief in de race-industrie en racet hij in verschillende competities over de hele wereld. Met zijn talent en ervaring is hij een van de meest succesvolle Nederlandse autocoureurs van deze tijd.